Op 9 oktober 2019 vond weer de jaarlijkse contactdag plaats van het bestuur en de contactpersonen uit de verschillende regio’s van de seniorenstichting Brabant. In totaal waren 56 personen aanwezig.

De contactdag werd dit jaar georganiseerd door de regio ‘s-Hertogenbosch en speelde zich af in Berlicum. De dag begon met een presentatie door Eveline Henskens van “Buurkracht”. Het doel van “Buurkracht” is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen om samen de buurt mooier, groener, veiliger en gezelliger te maken. Je moet hierbij denken aan, zonnepanelen, groene daken, buurt AED, verkeerssituaties verbeteren e.d.

Daarna vond de jaarvergadering plaats. Hierbij werden als nieuwe contactpersonen verwelkomd Mart Hopmans en Jos Haenen. Na de lunch werd het programma voortgezet met een bezoek aan het provinciehuis. De anderhalf uur durende rondleiding door drie voortreffelijke gidsen voerde ons door het indrukwekkende gebouw met veel mooie schilderijen, wandkleden en niet te vergeten de dikke bronzen deur waaraan elke Brabander heeft meebetaald.

Natuurlijk mocht een bezoek aan de bovenste etage van het 100 meter hoge gebouw niet ontbreken. Je hebt hier een fabelachtig uitzicht. Je kunt zelfs de Amercentrale zien liggen.

De dag werd in een geanimeerde sfeer afgesloten met een voortreffelijk diner.

Cor de Goeij/11-10-2019