De Contactgroep schenkt aandacht aan blijde en verdrietige gebeurtenissen. Zo bezoeken de regiocontactpersonen gepensioneerde collega’s in verband met kroonverjaardagen, huwelijksjubilea en ziekte, waarbij ze namens de Contactgroep een attentie overhandigen. Ook bij overlijden geven de contactpersonen acte de présence. Daarbij zorgen ze namens de Contactgroep voor een bloemstuk of geven een financiële bijdrage voor een goed doel. Ook lief en leed geldt voor alle gepensioneerden, hiervoor hoeft u geen deelnemer te worden.

Als Stichting Contactgroep Gepensioneerden Brabant proberen we voortdurend attent te zijn op lief en leed onder onze leden. In de praktijk blijkt echter dat wij niet altijd alle signalen door krijgen. Daarom doen wij een beroep op u. Hoort u in uw naaste omgeving iets over ziekte, ongeval of huwelijksjubilea bij collega-gepensioneerden, laat het dan even weten aan de contactpersoon in uw regio.

In 2020 werden door de regiocontactpersonen 588 bezoekjes afgelegd in verband met ziekte, jubilea en kroonverjaardagen, waarbij namens de Contactgroep een attentie werd overhandigd. Bij overlijden werd 75 keer acte de présance gegeven door de contactpersonen, waarbij namens de Contactgroep een bloemstuk werd bezorgd of een financiële bijdrage voor een goed doel werd gegeven.