Hier een verslagje van onze jaarlijkse dagje uit van onze deelnemers van de  Contactgroep Gepensioneerden Essen Brabant.

We zijn deze keer voor de eerste maal  na de Corona een dagje met de bus weggeweest. We zijn dit keer naar het Boerenbond museum in Gemert geweest. Hier werd uitgebeeld hoe onze voorouders vroeger geleefd hebben.

Wij werden door Piet rondgeleid, die 1 van de vele vrijwilligers was die bij dit museum werkten. Hij kon ons smakelijk vertellen en laten zien hoe onze ouders / grootouders toen woonde leefde en werkte.

Van klompen maken weven , er was zelfs een echte schoolklas en een melkfabriek. Er was heel veel te zien, te veel om op te noemen.

We hebben hier ook onze  brabantse broodmaaltijd gebruikt, met kantjes en zult en vele andere lekkere dingen.

Er stond ook nog een huifkar tocht op het programma, maar die ging niet door wegens de hitte, en het paard had een lekke band.

Als alternatief zijn we met onze bus een rondrit gaan maken door de dorpjes rond Gemert, vrijwilliger Jan kon hier heel uitgebreid  over vertellen.

Na de rondrit zijn we bij het museum nog wat wezen drinken , en konden we nog wat oudhollandse spelletjes doen, ook was het ouderwetse winkeltje met snoepjes nog open, hier werd ook volop gebruik van gemaakt waarna we naar ons diner adres zijn gegaan in Casteren

Hier hebben we een heerlijk 3 gangen menu genuttigd en zijn daarna weer naar de ons bekende opstap/afstap plaatsen gebracht door onze voortreffelijke chauffeur   van Brabant Expres

Al met al een zeer geslaagde dag, mooi weer en zeker voor herhaling vatbaar.

Namens de reiscommissie

Gerard Kees en Ton

Categorieën: Algemeen