Foto’s staan aan het einde van het bericht.

Op 11 oktober hebben 44 contactpersonen van de Contactgroep Essent gepensioneerden het voorrecht gehad om te vernemen hoe Essent op vooruitstrevende wijze nadenkt over het oplossen van energievraagstukken die ons nu en in de toekomst te wachten staan.

Zoals bekend neemt het aantal zonnepanelen op woningen sterk toe en is de capaciteit van elektriciteitsnetwerk niet op alle plaatsen hierop berekend.

Roger Hupperichs van Volta Solar, dochter van Essent is een configuratie aan het ontwikkelen waarin de componenten zonnepaneel, omvormer en thuisbatterij middels sturing op afstand optimaal kunnen functioneren als mogelijke oplossing voor bovengenoemd probleem.

Aantrekkelijk voor de klant, aantrekkelijke voor Essent en tevens een bijdrage tot het oplossen van een maatschappelijk probleem.

Tijdens deze presentatie hierover op de Contactdag kon je een spelt horen vallen.

Ons Essent hart gaat wat harder kloppen van enthousiasme bij het horen van dit verhaal.

Wij volgen de ontwikkelingen die nog zullen volgen natuurlijk met veel belangstelling.

Op de Contactdag was er in de middag nog een presentatie.

Brenda Dreesen van het Instituut Positieve gezondheid (IPH) nam ons via een persoonlijke casus mee in een uiteenzetting over Gezond en betekenisvol leven.

In de jaarvergadering die ook plaatsvond op de Contactdag besprak de voorzitter met de leden de stand van zaken van de Contactgroep.

De gastvrije ontvangst de verzorging bij de Commanderie in Tilburg werden erg gewaardeerd.

Tot besluit kregen de gasten een kaartspel met de spelregels van het kaartspel Rikken (bijlage) mee naar huis.

Misschien een leuke en speelse manier om de schermtijd te verminderen.

Ed Mols

SCGEB regio Tilburg

Categorieën: Algemeen